Проблемите на София не са партийни, а чисто технологични. Дали проблемите

...
Проблемите на София не са партийни, а чисто технологични. Дали проблемите
Коментари Харесай

Красимир Стойчев: Столична община трябва да поощрява врящата субкултура: музиканти, малки театри, които да носят духа на града

Проблемите на София не са партийни, а чисто софтуерни. Дали проблемите са сини, зелени, червени или жълти - няма никакво значение: всички живеем в този град. Не съм уверен, че урбанистиката има идеология. Проблемите на този град би трябвало да бъдат решени доста елегантно, доста бързо, доста на ниска цена, стига да има предпочитание и да не бъдем подчинени на партийни концепции. Винаги считам, че нещо може да се свърши и да стане по-добро и съм по природа оптимист. Това съобщи в изявление за Novini.bg. претендентът за кмет на Столична община Красимир Стойчев  Красимир Стойчев Красимир Стойчев е роден в София.   Баща му, Стойчо Стойчев е приключил Италиански Колеж в, повдигнат от " Партия на Зелените ". 

" Можем с задоволително разум да решим тези проблеми. „ Умна София “: това може да значи интелигентен паркинг, мъдро осветяване, интелигентен трафик: все проблеми, които могат да бъдат обикновено и елегантно решени. Изграждането на модел на действието на града като жив механизъм е обикновено. На базата на сходен динамичен модел можем да усъвършенстваме тези детайли на инфраструктурата: осветяване, паркинг, трафик. Позицията на нашата платформа " Власт в Хората " и " Партия на Зелените " е, че това са софтуерни проблеми, които елементарно и бързо могат да бъдат решени и само не се вземат решение заради някаква странна беззащитност в сегашното, която за мен е удивителна ", добави той. 

Красимир Стойчев  Красимир Стойчев Красимир Стойчев е роден в София.   Баща му, Стойчо Стойчев е приключил Италиански Колеж в предлага тотална реорганизация на цялостната здравна система. И самостоятелна здравна каса за столицата, надлежно преустановяване на монопола на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). " Всяко население има свои лични характерности от здравна позиция, както и друга възрастова конструкция. Звучи революционно, само че е елементарно ", аргументира се той.

„ Градските лечебни заведения и ДКЦ-ата би трябвало да бъдат обединени в медицински холдинг, който е напълно зависещ на общината. Но не един отдел в общината да командва обособените лечебни заведения, а един явен холдинг, който да действа, ръководи, управлява доставката на лекарства, управлява кой доктор какви пари взима и за какво ги взима. Към него да бъде създадена осведомителна здравна система, която да разрешава на всеки софиянец да се логне в нея и да види коя услуга и къде може да бъде предоставена все още на търсенето “, предлага още Стойчев по тематиката със здравето на столичани. 

Красимир Стойчев  Красимир Стойчев Красимир Стойчев е роден в София.   Баща му, Стойчо Стойчев е приключил Италиански Колеж в е труженик на концепцията да се вкара мораториум върху новото строителство в Югозападна София, а развиването на града да се форсира в североизточна посока. " Проблемът на София е диспропорцията по региони. Всичко е направено безредно. София е в по-голям безпорядък, в сравнение с един общоприет мравуняк. София няма общоприет проект за развиването си. Най-добрият кмет на София за всички времена се споделя Иван Иванов. Той е бил кмет от 1934 до 1944 година Той е инженер, технократ и в никакъв случай не е бил член на никаква партия. Имал е проникновението да повика и наеме един от топ архитектите в Европа по това време - Адолф Мусман, който е основал първия същински общоприет проект на София. Той е предвиждал център, външна страна, зеленина и трафик от центъра към периферията. Адолф Мусман е талантлив проектант. Той е от първите, които са пропагандирали зеленината в града. Тези обичаи могат да бъдат елементарно възродени и градът да има своя Ренесанс. В България има прелестни архитекти, урбанисти, които могат да създадат чудеса, само че за жалост никой не им обръща внимание. Никой не ги изслушва. Строителите, бизнесмените могат да намерят мястото си и в нова идея за града, която ние проповядваме. Тя е развиването му в североизточна посока. Има големи територии, в които архитектите и строителите могат да развихрят своята фикция и да основат един хубав град ", счита кандидат-кметът. 

Стойчев счита, че на мястото на Паметника на Съветската войска може да се построи постройка по сходство на Музея  " Гугенхайм " в Билбао, Испания, като това да бъде знак на Ренесанса на София. " Трябва да сканираме Паметника на Съветската войска, да му създадем холограма и да я дадем на всички, които желаят да си го гледат, да го гледат, където си пожелаят. Мястото му не е там. Целият урбанистичен проект на София е без сходен монумент. На негово място може да бъдат построени фантастична нова цифрова библиотека, аудио-визуален център, което да е естествено средище за хората в центъра на града. Нека да мислим малко по-авангардно ", предложи той. 

И даде още една концепция: " Столична община би трябвало да насърчава повече тези културни мероприятия, които са странични. Не толкоз мейнстрийм културата. София има вибрантна, вряща субкултура, която би трябвало да насърчаваме. Площадна просвета, в случай че щете, я наречете. Представете си на мястото на Паметника на Съветската войска да има прелестна площадна просвета с музиканти, дребни театри, които да способстват за настроението и духа на града ".

Красимир Стойчев  Красимир Стойчев Красимир Стойчев е роден в София.   Баща му, Стойчо Стойчев е приключил Италиански Колеж в, счита, че районните кметове сега са по-скоро фигуранти. Според него, те би трябвало да получат по-голяма финансова автономия. Кандидат-кметът набеляза и друго отрицателно събитие: районни кметове, които са по-близки до управата на София, да са по-успели от други, които биват подценявани по линия на партийна принадлежност. " Районните кметове все още са послушни реализатори на Столична община. Те са с минимални бюджети, би трябвало да питат за всяко нещо. За мен ролята на районните кметове може да се издигне, в случай че се промени напълно действието на града, на бюджета на града. Районните кметове да се трансфорат на същински кметове на техните региони: това значи да са господари и на парите, които се отделят за тези региони, а не да чакат и да се молят за някакви порциони от „ централата. Типичен образец е град номер едно в света: Виена, който има 23 региона, само че всеки от тях има личен бюджет, лична администрация и взема решение всичките проблеми на региона “, добави той. 

" Стремежът ни е към най-малко 10% от общинските съветници, с което да се оказва влияние и София да се трансформира в по-умен и по-зелен град ", разяснява още Стойчев. 

Кандидатът за кмет на столицата прикани за завършек на партийното опълчване и предоставяне на опция на технологиите да свършат работата си в 21. век.

По материала работиха: Галя Георгиева и Теодора Павлова
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР